Menu

Smarta Val – en konsumentsajt för nutiden.

När varor blir tjänster och tjänster blir prenumerationer – då är det viktigare än någonsin att göra smarta val.

Fredrik Strömberg

Skribent

Vad är Smarta Val?

Smarta Val är konsumentjournalistik för samtiden, där vi fokuserar på den konsumtionsupplevelse som den moderna människan möter med onlinetjänster, informationstillgång och smarta appar. Samtidigt som vi möter den moderna världen gör vi det med det äldsta målet som finns: Att ge tips som gynnar våra läsare och tittares plånbok och vardag.

Vi möter vår publik här på sajten men i minst lika stor utsträckning på de sociala plattformer där de flesta tillbringar mest tid.

null

Hur gör Smarta Val innehåll?

Smarta Val är en redaktionellt driven produkt – vi gör det innehåll som vi tror tjänar vår publik bäst. Sättet vi finansierar verksamheten på ger oss stor frihet i hur vi uttrycker oss och vilka urval vi kan göra. Läs mer längre ner på sidan om sajtens finansieringsmodell.

null

Vilka står bakom Smarta Val?

Smarta Val görs av KIT Media AB. Smarta Val är fristående från varumärkena KIT, KIT Mat och KIT Beauty med en egen redaktionell organisation. Bolaget har sitt säte i Stockholm och mer om KIT Media AB kan du med fördel läsa här

null

Hur finansieras Smarta Val?

Smarta Val finansieras via det som kallas affiliate. Vi tipsar om tjänster och produkter på många ställen på sajten. Om någon väljer att köpa en produkt, bli kund hos någon eller anmäla sig för en tjänst så får Smarta Val en ersättning för detta. Den här finansieringsformen blir vanligare och vanligare i mediebranschen – många traditionella mediebolag använder sig av den i mer begränsad form. För oss utgör den här modellen en möjlighet att kombinera innehåll av hög kvalitet med en radikal transparens kring hur vi tjänar pengar. 

Vi är säkra på att det bara finns ett sätt att göra det här rätt – och det är att göra extremt nyttigt innehåll. Från den mycket mer informerade platsen tror vi att vi ger publiken en chans att ta rätt beslut. 

Vi kommer alltid att upplysa besökarna om hur varje artikels finansieringsmodell ser ut.

Fredrik Strömberg

Skribent