Menu

Tanka energi med spahelg – 5 favorithotell för vintermörkret

Bild: Varbergs stadshotell och asia spa.

Vintern är härlig men ibland kan det behövas lite extra energi i mörkret. Vad är då bättre än en spahelg? Smarta val guidar till fem spahotell som ger dig en upplevelse att leva på länge. 

Martin Gustafsson

Skribent

null

Smarta Val samarbetar med bland andra Refunder, Sveriges största cashback-tjänst med över 500.000 medlemmar. Refunder ger dig kontant återbäring från över 1000 kända onlinebutiker, som till exempel Matsmart, Hotels.com, Booking.com, Åhléns och Webhallen. I den här artikeln kan du läsa allmännyttiga konsumenttips som fungerar även utan återbäring. Om du ansluter dig till Refunder genom att klicka på länkar här så får Smarta Val betalt.

null

Ibland behöver vi åka iväg från alla måsten och ta hand om oss själva. Samla energi för att orka med vardagen och den mörka  vintern. 

Då är en spahelg perfekt, kanske tar du med någon som du tycker extra mycket om eller så unnar du dig en helg bara för dig själv med god mat och sköna behandlingar. 

Smarta Val har plockat russinen ur spahelgskakan åt dig. Det är bara att leta upp det spahotell som passar dig bäst.

Kosta Boda arthotell

Mitt i Småländska glasriket finns Kosta Boda arthotell. Och Kosta handlar inte längre bara om glas utan är nu också en plats för shopping och en mängd andra upplevelser. 

Kosta Boda arthotell.
Bild: Kosta Boda arthotell. Småländska Kosta Boda arthotell har glaskonst som genomgående tema.

Spaavdelning och behandlingar: Här finns mycket att välja på. Känner du inte för en helkroppsbehandling så kan du i stället välja en pedikyr eller manikyr. Finns också möjlighet att boka egen spaavdelning med pool. 

Mat: Hotellet har egna gourmérestaurangen Brasserie 1742 där målet är att få en stjärna i Michelinguiden. Vill man äta lite enklare finns flera andra restauranger. 

Bekvämlighet: Hotellet invigdes 2009 och känns fräscht och modernt med glaskonst som genomgående tema.

Aktiviteter: Här finns mycket annat att göra förutom att njuta på spa. Hotellet har eget gym och det finns också olika träningspass du kan delta i. Bredvid hotellet finns Kosta outlet fyllt med olika butiker. Eller ta en sväng in i Kosta glasbruk och prova på att blåsa glas eller besöka utställningshallen, en kort biltur bort finns också en safaripark med vildsvin, visenter och kronhjortar bland annat. 

Bäst: Mängden aktiviteter. Vill du inte bara spa:a så finns det få andra spahotell som klår Kosta på fingrarna. Här finns allt ifrån safaripark till outletbutiker, glasmuseum och finrestaurang. 

null

Reklamtips – boka spa med återbäring och spara hundralappar!

Att leta upp rabattkoder är ett smart och välbekant sätt att handla billigare. Men det går att bli ännu smartare. Genom att bli medlem i Sveriges största cashback-sajt Refunder ser du i stället till att nästan alltid få rabatt – och du slipper jaga koder! Alla köp eller bokningar som görs via Refunder och hos någon av alla de över 800 samarbetspartners som är anslutna ger återbäring som sedan betalas ut i riktiga pengar.  

Just när det gäller resor, hotell och spa finns det dessutom extra mycket pengar att spara. I och med att det ofta handlar om stora kostnader blir det snabbt en ganska rejäl slant och anslutna resepartners har ofta extra hög återbäring. Att som Refunder-medlem boka ett spahotell genom till exempel Hotels.com ger 5 procent tillbaka. Ska du unna dig en spahelg i höst är det ett gyllene tillfälle att komma igång med cashback. Pengar som kanske kan bli till nya semesteräventyr framöver. Så se till att bli medlem  – innan du sätter igång och bokar!

null

Yasuragi

Redan 1997 kunde gästerna komma hit och bada på japanskt vis. Yasuragi är en klassiker som trots hård konkurrens fortfarande håller högsta klass. 

Markus Crépin.
Bild: Markus Crépin. Spaklassikern Yasuragi har nyligen renoverat och förnyat sin badavdelning.

Spaavdelning och behandlingar: Japanskt bad med varma källor där du som gäst till och med får en ledd undervisning i hur du ska tvätta dig. Nyrenoverat 2018. Flera olika typer av massage, kroppsbehandlingar och fot- och ansiktsbehandlingar. 

Mat: I teppanyakirestaurangen har varje bord en egen kock och du ser på när kockarna lagar din mat. En upplevelse i sig. Det finns också en vegansk restaurang och en a la carte-restaurang, båda med inspiration från Japan. 

Bekvämlighet: Bra, även om en de låga futonsängarna som finns i många rum kanske inte passar alla. 

Aktiviteter: Här kan du prova på zenmeditation, qi gong eller yoga. Eller passa på och njut av den vackra naturen med en promenad. För den som är träningssugen finns ett utegym.

Bäst: Lugnet. Är du ute efter att verkligen gå ner i varv och glömma vardagen för en stund är Yasuragi ditt val. Att alla dessutom får japanska badrockar att ha på sig under vistelsen skapar extra harmoni. 

Ystad Saltsjöbad

Med havet som närmsta granne skämmer du här bort dig själv med inte bara en fantastisk utsikt utan också med god mat och varma källor att bada i. 

Ystad Saltsjöbad.
Bild: Ystad Saltsjöbad. Inredningen på Ystad Saltsjöbad går i marint tema och ska föra tankarna till den amerikanska östkusten och New England.

Spaavdelning och behandlingar: Pool, olika sorters bastu och varma källor utomhus. En mängd olika behandlingar att välja på, mest kända för the creek experience där du under två timmar får prova på olika spa- och kroppsbehandlingar från jordens olika hörn. Spaavdelningen är öppen till 24 så missa inte att bada utomhus i de varma källorna när det är mörkt. 

Mat: Två restauranger med hög klass finns att välja på, en bistro och en med inriktning på seafood. 

Bekvämlighet: Hög, här finns många olika utrymmen att röra sig i, och överlag är det ombonat. Inredningen går i marint tema och ska föra tankarna till den amerikanska östkusten och New England. 

Aktviteter: Mängder av olika träningspass att välja mellan för den som vill slipa på formen. Det går heller inte att besöka Ystad Saltsjöbad utan en promenad på sandstranden alldeles intill. Eller ta en promenad i mysiga Ystad. 

Bäst: Läget, utsikten mot havet gör verkligen att du direkt kommer ner i varv. 

Varbergs stadshotell och asia spa

Spakonkurrensen på västkusten är stenhård. Varbergs stadshotell och asia spa tillhör definitivt toppen. 

Varbergs stadshotell och asia spa.
Bild: Varbergs stadshotell och asia spa. Varbergs stadshotell och asia spa påminner mycket om inriktningen på Yasuragi, med bland annat japanska bad.

Spaavdelning och behandlingar: Påminner mycket om inriktningen på Yasuragi. Här tvättar du dig också omsorgsfullt innan bad i japanska källor och bastubad. Liksom på Yasuragi får alla en japansk badrock att ha på sig. Har en avdelning för avkoppling och meditation. Stort utbud av olika massager och andra kroppsbehandlingar.  

Mat: En restaurang med klassiska rätter och en japansk restaurang, båda håller hög nivå. 

Bekvämlighet: Här har man verkligen tänkt på detaljerna. Allt i från spaavdelningen till hotellrummen är designade med kvalitet och känsla utan att det blir opersonligt. 

Aktiviteter: Välj mellan yoga, qigong och pilates lett av instruktör eller kör själv på hotellets gym. Hotellet ligger dessutom mitt i Varberg så tröttnar du på hotellrum och spa är det bara att ge sig ut och upptäcka staden. 

Bäst: Den lyxiga känslan som finns både på spat och på hotellet. Här känner du dig bortskämd på bästa sätt. 

Kust hotell och spa

Här har du utsikt över hamninloppet och hela Piteå, det är stadens högsta byggnad med 14 våningar. Det här är ett designhotell och spa som mäter sig med de allra bästa. 

Kust hotell och spa.
Bild: Kust hotell och spa. Kust hotell och spa bjuder bland annat på varma källor, isbad och olika bastubad.

Spaavdelning och behandlingar: Totalt 500 kvadratmeter stort och du kan rör dig både ute och inne. Varma källor, isbad och olika bastubad. Många olika behandlingar att välja på, massage, kroppsbehandlingar och ansikts- och aknebehandlingar. 

Mat: På våning 13 med milsvidd utsikt hittar du hotellets finkrog restaurang Tage. Hög klass som inte borde göra dig besviken. Enklare meny finns i lobbyn. 

Bekvämlighet: Som det designhotell det utger sig för att vara är bekvämligheten hög. 

Aktiviteter: Hit åker du för att koppla av och njuta på spat. 

Bäst: Den höga lägsta nivån. Kust hotell och spa faller inte igenom någonstans. Hög klass på hotellet, spaavdelningen och restaurangen.

null

Reklamtips – glöm inte at bli Refunder-medlem innan du bokar spa!

Just när det gäller resor, hotell och spa finns det extra mycket pengar att spara på återbäring. I och med att det ofta handlar om stora kostnader blir det snabbt en ganska rejäl slant och anslutna resepartners har ofta extra hög återbäring. Att som Refunder-medlem boka ett spahotell genom till exempel Hotels.com ger 5 procent tillbaka. Ska du unna dig en spahelg i höst är det ett gyllene tillfälle att komma igång med cashback. Pengar som kanske kan bli till nya semesteräventyr framöver. Så se till att bli medlem  – innan du sätter igång och bokar!

null

Martin Gustafsson

Skribent